AJÁNDÉK HGJ 371.-NEK
2010 február 28. | Szerző: kati_75 |
fOGADD SZERETETTEL. hA MÁR A TÖKÖT EMLITETTED, GYORSAN KERESTEM, DE DÉDI ÉS A MAMA FÜZETÉBEN NEM TALÁLTAM. EZ A KÉT RECEPT 1957-BŐL VALÓ.
1.Rakott tök rizzsel: Szép viatal spárgatököt megtisztitunk,kétujjnyi darabokra vágjuk és gyengén sós vizben félig megfőzzük,szürőkanállal szedjük ki,hogy el ne törjön. Hosszukás tüzálló tálat kivajazunk.Főzzünk még jó marék rizst is szép üvegesre, azt is leszürjük jól. A tálra egy sor tökötteszünk, rá egy sor rist, meglocsoljuk olvasztott vajjal és kis tejföllel,szórünk rá reszelt sajtot is.Igy rakjuk,mig a tál megtelik, vagy az anyag elfogy.Tetejére bőven adunk tejfölt és sajtot és sütőben átsütjük.Nagyon finom.
2.Tök mártással leöntve:A gyenge spárgatököt meghámozzuk,ujnyi szeletekre vágjuk és gyengén sós vizben üvegesre főzzük,de vigyázzunk szét ne főjön.Levét leszürjük.A szeleteket tüzálló tállra rakju és a következő mártással öntjük le:6 dkg vajat forrósitunk és beletezünk egy kanál lisztet.Amikor a fehérrántás összeforr,3 dl. tejföllel föleresztjük,félrehuzzuk, hirtelen belehabarunk 2 tojássárgáját,3 kanál sajtot és a tökre öntve sütőben átsütkük.
Mindkettőt szó szerint másoltam, egyszerü ételek, én nem próbálhatom ki mert nálunk a tök válóok.Remélem kisfiad is megkostólja majd egyszer és nagyra fog nőni tőle.Köszönöm,hogy figyelemmel kisérsz, a hozzászólásért ezentul receptjutalom jár.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Koszi, figyelmes vagy! Az elmult 3 hetbe nem voltam net kozelbe(csalad latogatason voltunk) ezert meg csak most kezdtem el olvasni a lemaradasomat. Tovabbra is kovetem torteneted!!!